Поради для застосування мішка АМБУ 6 Вересня, 2021

Однією з головних проблем хворих на спінальну м’язову атрофію є слабкість дихальних м’язів. Особливо гостро ця проблема стоїть для хворих СМА1 з ранніми проявами симптомів захворювання.

Слабкість  м’язів, що приймають участь в дихальному процесі, часто призводить до респіраторних захворювань, деформації грудної клітини та смерті. Всі батьки, які чують діагноз СМА у своєї дитини першого року життя, мають одразу придбати та навчитись користуватись мішком Амбу. В екстреній ситуації за допомогою нього можна надати першу допомогу, а в щоденному використанні мішок Амбу стане своєрідним тренажером для дихальних м’язів.

Для дихальної гімнастики використовують дорослий мішок Амбу, об’ємом не менше 1,5 л з клапаном спуску надлишкового тиску. Маска підбирається відповідно до віку дитини. Після щоденного використання маска промивається теплою водою з мильним розчином. Якщо користування мішком Амбу відбувається в період захворювання, то рекомендується використовувати додатковий антибактеріальний фільтр, щоб попередити можливе вторинне інфікування пацієнта. На відео ви можете побачити, як українських батьків навчають користуватись мішком Амбу італійські спеціалісти. Ці нескладні щоденні маніпуляції можуть значно поліпшити стан дитини та вберегти життя.

Будьте здорові!