Круглий стіл на тему «Пілотна Мережа Мультидисциплінарних команд на прикладі СМА» 30 Жовтня, 2019 Журналістам, Конференція, методичні матеріали, Событие

Проект «Пілотна Мережа Мультидисциплінарних команд на прикладі СМА. Шлях до інтеграції у Європейську мережу ERNs» стартував у місті Харків більше року тому й набув певних ознак стабільності і, маємо сподівання, отримає підтримку Міністерства охорони здоров’я України та Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.
У кожному регіоні України заплановано створення міждисциплінарної команди за участі фахівців різних спеціальностей для допомоги пацієнтам зі СМА та їх родинам.
Реалізація пілотного проекту на державному рівні дозволить закласти фундамент у створення національної мережі, якою зможуть скористатися не тільки пацієнти зі СМА, а й інші громадяни, що мають рідкісні нервово-м’язові захворювання, що в свою чергу дасть можливість інтегруватися до Європейскої мережі рідкісних нервово-м’зових захворювань EURO-NMD (ERNs).

Резолюція круглого столу

Протокол круглого столу 25 жовтня 2019